perjantai 8. maaliskuuta 2013


Aikamoiset tuulet riepottelivat männystä oksan hautakivien päälle. Onneksi selvittiin yhdellä irronneella pronssilaatalla, kivet säilyivät ehjinä.

Hårda vindar bröt av en gren från tallen och fällde den på gravstenar. Som tur var, bara en bronsplatta avlosnade.




3 kommenttia:

  1. Voisikohan niitä vanhoja puita kaadella hautojen vierestä, männytkin roskaavat melko paljon... Ja olihan se erittäin harmillista, se kiven kaatuminen. Varsinkin kun se oli minun isovanhempieni hautakivi :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei

      Puita kaadetaan tarpeen mukaan (puun kunto) ja tilalle istutetaan uusia suunnitelmallisesti. Puun roskaavuus ei ole syy puun kaatoon, koska sillä perusteella hautausmaalla ei olisi yhtään puuta.

      Tuulien ja lumikuorman aihauttamien repeämien ennustaminen on yhtä vaikeaa kuin ensi kesän säänkin :) Eikä sisällä piilevät ongelmat aina näytä selviä merkkejä ulospäin.

      Kaatunut hautakivi nousee pystyyn 30 minuutissa ja uuden puun kasvaminen vähänkin isommaksi kestää 30 vuotta. Sen takia pidämme puita suuressa arvossa.

      Poista
  2. Hei!

    Täällä hautatoimen seurakuntamestari anonyymistä seurakunnasta http://memento.vuodatus.net/

    Meillä pohjoisessa on hautausmailla paljon puita. Ne suojaavat hautojen kesäkukkaistutuksia hallalta. Tänä talvena on ollut harvinaisen paljon tykkylunta. Lumen painosta on isoja männynoksia katkennut ja pudonnut alas. Onneksi kukaan ei ole jäänyt alle. Olemme laittanet varoituskylttejä hautausmaitten porteille. Elävän materiaalin kanssa työskentely on arvaamatonta.

    VastaaPoista